RandomScrawls
Decidedly mundane…

Archive for the ‘This Just Popped In!’ Category

Five Modern Times Virtues That Are Lost on Indonesians

Sunday, 20 October 2013

Returning from overseas, I couldn’t help falling into the trap of comparing traits between Indonesians and the westerners. From my casual observation both before and after I went there, these are the virtues that are lost on Indonesians (yours truly included, oftentimes). Holding doors for the person behind us. I encountered this gesture of goodwill […]

Tujuh Kegagalan TransJakarta

Tuesday, 18 October 2011

Sejak kantor gw pindah ke Jakarta Selatan dari kawasan Semanggi, gw akhirnya jadi salah satu penumpang setia TransJakarta koridor 8. Selama setahun lebih ini, ada banyak hal yang menurut gw bikin TransJakarta nggak bisa dibandingkan sama sarana transportasi umum kelas dunia. Here are the reasons why. Jumlah bus terlalu sedikit. Pernah coba pulang kantor naik […]

My Biggest Concern …

Saturday, 5 March 2011

… is that this exhilarating experience I’m having here, stateside, with all the opportunities, the exuberance, the out-of-the-box thinking, and even the mere peacefulness of its law and order; will alter my perceptions of my real life back home so much that I’ll never look at it ever again without having a condescending view of […]

One Example of eBay’s Trading API Java SDK Consistent Inconsistencies

Thursday, 13 January 2011

I’m in the middle of  a project for my graduate degree which involves creating a helper app for eBay sellers to list their items on eBay through its Trading API. I’m writing it in Java so I’m using their Java SDK. The version I’m currently using is version 687, their latest one. I’ve been bitching […]

Mengapa Saya Tidak Suka Tabiat “Tomat” di Bulan Puasa

Wednesday, 1 September 2010

Tomat, singkatan yang digunakan oleh keluarga saya – atau mungkin yang ini udah umum juga sih – untuk menunjuk pada tabiat “sekarang tobat, besok-besok kumat”. Dan tidak, saya tidak merujuk pada tabiat tomat yang arahnya ke dalam, introspeksi, meningkatkan kualitas takwa dan kebaikan dalam diri kita. Hanya saja, saya benci dengan mereka yang memproyeksikan tabiat […]

Public Scrutiny at Work Here in Indonesia

Wednesday, 5 May 2010

In case you haven’t heard about it, the Ministry of Social Affairs of Indonesia got quite some heat yesterday because he broke the law by driving his car on the busway lane. Someone got a snapshot of his car and post it on – where else – Twitter. At first he said that he obtained […]

This Is How It Should Be Done

Friday, 16 April 2010

Kisruh soal makelar kasus kemarin semakin menunjukkan bahwa kalau korupsi itu diibaratkan sebagai kanker, Indonesia sudah jelas ada di titik sakaratul maut. Gw setuju banget sama beberapa orang yang bilang seharusnya kita ini udah masuk kondisi darurat korupsi. Semua titik di semua tahapan hukum jelas dapat dibeli dan tidak berpihak sama sekali sama keadilan. Salah […]

The Golden Rule

Sunday, 7 March 2010

Do unto others as you would have them do unto you. Matthew 22:39 I have always admired the said Golden Rule and have taken it into my everyday live. That’s why I really really detest people who are inconsiderate to other people. For some time now, I have heard people said things like, “I’m grateful […]

Beberapa Catatan untuk Menjawab Pertanyaan Wawancara

Saturday, 25 July 2009

Selasa kemarin (22/07) gw wawancara untuk dapetin beasiswa S2 luar negeri lagi dari The Office. I don’t think it went particulary well. Ada beberapa pertanyaan yang rasanya akan lebih berguna buat gw kalo gw jawab begini. Apa olahraga Anda? Gw gagal melihat arah pertanyaan ini yang sebenarnya menilai apakah gw sociable, team player bukan dan […]

Tipikalitas Foto Social Networking Profile

Thursday, 7 May 2009

Mudah-mudahan udah nggak ada yang masih stuck di Friendster ya. Walaupun post gw ini gw yakin pasti applicable juga untuk semua situs social networking yang manapun. Anyway, berdasarkan observasi gw atas profile pictures temen-temen dan temen-temen mereka juga, gw bisa simpulkan beberapa tipe foto-foto yang dipake orang. The Globetrotter. Tipe ini sering berkeliling dunia, atau […]